Május 25-én újhold vár: Aktiválódik a Bennünk lévő Nap és Hold energia!

Az Ikrek mozgalmas havába lépett be a Nap, és május 25-én csütörtökön 21.45 perckor köszönt be az e havi ÚjHold.
Ismét egyet ért – ha csak pár napra is – lényünk yang és yin része, a bennünk lévő Nap és Hold, lényünk női és férfi része egybe simul a tanulás, cselekvés, kirándulás energiájában. Jó időszak ez egy új kezdethez, tervek kovácsolásához, kisebb utazásokhoz. Az Ikrekben tranzitáló Mars már vagy egy hónapja segít ebben bennünket, és még egy hétig élvezhetjük a cselekvésben támogató erejét.
Nem teljes az öröm, mert aki karmikus folyamatai miatt rá van rezegve a Szaturnusz korlátozó, akadályozó energiáira, érezheti annak lassító, hátráltató, enerváltságot okozó sugárzását is, erejének fogyatkozásában, korlátozottságában.
Érdemes testünk frissességére odafigyelni, sporttal erősíteni, vitaminnal feltölteni magunkat. A tavaszi piros gyümölcsök magas vastartalma életerővel tölt fel bennünket, a vért – mint az Én hordozóját egy kis vas-akarattal erősíti meg.
Mindenki elsősorban önmagáért felelős. Az önmagunkhoz legközebb álló ember mi magunk vagyunk. Minden percben, minden érzelmi/fizikai folyamatban választunk döntések és cselekvések egész sorozata közt. Így önmagunk megfigyelése által tudunk a legjobban tudatosodni testi/lelki/szellemi szinten. Inkarnációink során ez az a Szent Hármasság, ami életek sorozatában lehetőséget nyújt nekünk a fejlődésre az önmegismerés által.
Hát van e fontosabb annál, minthogy jelen legyek mindhárom szinten Önmagamban? Van e izgalmasabb feladat és kihívás az Önmegismerésen kívül? És van e ennél Szentebb feladatunk, mint Önmagunk felemelése belső és külső Istenünkhöz? Visszatérni az Egészbe, emlékezni Egész-ségünkre, Egész Önmagunkra…

road-470798_960_720
Ha mindenki ezt a belső utat választaná, figyelme Önmaga fejlesztésén és megértésén irányulna, talán kevesebb lenne a vita, harag, háborúskodás. Észrevennénk, hogy a Másik csak egy tükör, amiben magunkat szemléljük, belőlünk tükröz vissza valamit felnagyítva, hogy jobban észrevegyük.
Ehhez képest mit ér az, ha másokat akarunk megváltozatni, hogy nekünk jobb legyen? Vajon lehetséges egyáltalán? Képesek vagyunk Másokat a Magunk képére formálni? Létezik, hogy a Másik lehet olyan mint mi? Ha elfogadjuk azt a törvényt, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen, mert saját inkarnációs sorozatának eredménye, akkor tudjuk, hogy ez nem lehetséges.
Ha ilyen módon töltjük napjainkat, nem marad mások kritikájára időnk.
Ilyen, és ehhez hasonló elmélkedésre serkent Bennünket az Ikrek hava, és még pár napig – az ugyan nehéz fényszöget Napra vetítő Plútó – mélyíti el gondolatainkat. Az ÚjHold Nyilas aszcendense szintén ebben támogat Bennünket.
De természetesen választhatjuk annak még fel nem dolgozott árny oldalát is, és robbanhatunk, tombolhatunk is, ha még ott tart karmikus folyamatunk. Bizonyítva a magunk igazát, a magunk látását, mint egyedüli utat mindenki számára.
De ahol halk és csendes a Lélek, belső életet él meg. Így virágzik ki Bennünk a belső Nap, mi minden hajnalban felragyoghat, és a Belső Holdunk lágyan simul bele Szellemünk sugarába, teremtve békét elménk uralmába.

 Diószegi Gabriella írása
További érdekes cikk: Ezoteria Extrán https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/
loading...
- X