Ezoteria törvénye: A polaritás elve!

A polaritás szó jelentése: az Ezoteria világában, hogy egyesítünk két ellentétes oldalt, azaz a két  pólus kiegyenlíti – és kiegészíti egymást. Ezt megtehetjük spirituális világban, vagy éppen asztrológia vonatkozásban is. Minden csillagjegynek van egy polárpárja, ami azt jelenti, belső-külső összhangot adja meg a két jeggyel. Ami kint, úgy bent is, tehát két csillagjegy tesz ki teljes egésszé egy személyiséget. A két szemben álló jegy az igazi tanítói egymásnak. Pl, nézzük, skorpió – bika jegyet, a skorpió a befeléfordulás, elvonulás és belső munkák jegye, inkább befeléforduló mint kitárulkozó. A polárpárja: a bika, aki külsőségek, a csillogás, igazán gazdag, hedonista élet netovábbja. Ennek a kettőnek az összességéből kell egyet létrehozni, mert mindkettő fontos, mértékletesség, egyensúly megteremtése mellett. Egyik a másiktól tud leghatékonyabban tanulni, fejlődni. A kettő kitesz egy egészet ami, univerzális teljességet jelenti. Pl. vegyünk egy vizöntő nappal rendelkező személyt – számára a legtöbb tanulnivaló az oroszlán jegyben rejlik (szemben álló jegye), ebben tudja azt a pluszt, azt az esszenciát magába szívni, amiből személyisége teljes egésszé formálódik, és épül.

sunset-482160_960_720

Visszakanyarodva az okkultizmus világához, nincs sötétség fény nélkül, vagy negatív ellentétes pólusa a pozitív. Fehér és fekete, nappal és éjszaka,  yin és yang – számtalan ellentétpár ismeretes még az ezoteriában is. Ahol a fény, a pozitív megjelenik biztosan felüti a fejét  a sötétség és negatív oldal. A pozitív mellé szegődve szívja a vérét, az energiáját. Egészen addig amíg fel nem ismerjük a negatív ember kilétét.  Kétféle módon mutatkozik meg a negatív ember személyisége. Egyszer valaki negatív személyiségű és úgy szerez másoktól energiát, hogy elszívja, ellopja, megbénítja a másik energetikáját (blokkal, negatív – rossz gondolati energia küldéssel, stb…)… Másrészt valaki pozitív személyiségű de tele van negatív energiával, úgy nevezett közvetítő. Különbség, mert első veszélyes, nem érdemes szóba állni vele, vitába bonyolódni, folyamatosan provákál, buta trükkökkel próbál a közeledbe férkőzni. Általában az ilyen embernek (aki dupla negatív) a tekintete fátyolos, esetek 90 % rossz sárgás fogazat, foghiányok jellemzik, a bőre sárgás, sápadt. A szeme mindig réveteg, és rendszerint rángások és hunyorgások jellemzik, a szemét idegesen forgathatja. Furcsa nem várt mozdulatokat tesz, amiket érdemes megfigyelni… Kancsalság lehetséges. Nem kizárt valami testi fogyatékosság. Rendszerint sokat beszél, azért hogy lelkileg megnyerjen. (negatív-negatív ember)

A másik típus, aki pozitív de esetlegesen teleszórták negatív energiával, inkább fáradt, kimerült, izzadás, kipirulás jellemzi, vagy túlzó fogyás vagy hízás. Sajnos nem tud középen – békében maradni – lenni. Rendszerint ideges, ingerült, kapcsolat rendszere nem biztos hogy békés, sok feszültség jellemzi – leginkább azért mert így akarja az ellenoldal kizökkenteni 🙁 (pozitív-negatív ember)

Harmadik típus, a valódi gyógyító, aki tudja uralni gondolatait érzéseit, fizikalitását, másoknak önzetlen módon segít, saját életével példát mutat! Sosincs ártó tette és gondolata más személy és élőlény felé… (pozitív-pozitív ember)

Egy lépés pozitív, boldog élet felé: hogy felismerjük a másik oldalt, azt: aki negatív + még negatív energiát küld ránk, nekünk. Ami számos rossz kapcsolat, egészségügyi probléma melegágya.

girl-932400_960_720

A negatív energia ellenszere: jóga légzés (Hatha-jóga), gabona alapú táplálkozás (köles, hajdina, rizs, tönkölybúza), relaxáció és meditáció alkalmazása. lásd. Oshawa kúra / havi 1x!

angel-2082711_960_720

A csillagjegyeket  lehet poláris párjuk szerint csoportosítani.

Kos – Mérleg, Bika – Skorpió, Ikrek – Nyilas, Rák – Bak, Oroszlán – Vizöntő, Szűz – Halak – tehát így két jegy egy kerek egész. Minthogy ezoterikus világ is csak akkor lehet kerek egész, hogy felismerjük a fekete oldal képviselőit, hírnökeit….

Sajnos  sokan nem tudják eldönteni melyik a fehér és melyik fekete oldal, ezáltal számtalan rossz élethelyzetet teremtve maguknak. Első tudatosság és tisztánlátás, hiszen csak ezután tudunk megítélni dolgokat.

Az Ezoteria Extra tiszta világos megértés alapú ezoterikus tanokat foglalja össze, saját írásokkal megfüszerezve. Hosszú évekig volt időm megfigyelni az embereket és reakcióikat. Az Ezoteria Extra csak olyan írásokat oszt meg a közeljövőben amelyek tiszták, pozitív erők állnak mögötte. Valamint kizárólag olvasó központú felfogással bírnak….Az író, a gyógyító-segítő, akinek megjelennek írásai értékeli a nagyobb palettán való megjelenést. Nemcsak egy szűk körben hirdeti -egyoldalú tanait.

Ezentúl bárki csak úgy nem kerülhet ki az oldalra, csak azok, akik tisztán és sallagmentesen írnak, és nem utolsó sorban – nem akarnak embereket átformálni, hanem hagyják, meghagyják nekik a saját döntéseik szerinti változást! Nem akarják átformálni mássá tenni.

Szeretném felhívni Mindenki figyelmét az oldal forrás megjelöléssel dolgozik, tehát a cikk írójának neve, oldala, mindig szerepel az cikk alján a forrás, a felhasznált irodalom mellett.

A poláris ellentétben:  fekete ellenoldal mindig manipulál, jobb arcát mutatva – “legyalulja” a fehér oldalt (vagyis csak akarná 🙂 ), a pozitív embereket. Az EE mindig a tiszta, érthető cikkek megjelenésével dolgozik.

theravada-buddhism-1905532_960_720

Több utat mutatva, a fény felé, ki-ki eldöntheti merre tart a fejlődési szakaszán. Merre veszi az irányt. Az EE csak iránytű szerepet tölt be, olyan esszenciális oldal ahol – pozitív cikkek mellett, különféle spirituális és okkultizmus tudománnyal kapcsolatos írás jelenik meg. Ez magába foglalja a holisztikus gyógyítást, a lelki eredetű blokkokat – párkapcsolati zavarokat is. Valamint életmódbeli segítő cikkeket is megoszt, amly számos alternatív lehetőséget rejt magában. Természetes extra módon ezoterikus jellegű tanításokat osztunk.

Az Ezoteria Extra szerkesztőjeként, volt időm megfigyelni a gyógyítókat és az előadókat is. Felsorolhatnék most ‘fekete listát’, akik – számomra – energetikai értelemben nem tiszták. Tehát személyiségüket illetően is negatívak!!!! Nagyon sok szakmabeli, ismert és kevésbé ismert oldalakról van szó. De a lényeget tekintve mindig saját igazukat szajkózzák, sosem engednek be más nézetet. Az ezoteria világa színes, és nagyon tág fogalom. A polaritás itt megint életbe lépő fogalom, miszerint fény nincs sötétség nélkül és így tovább. Tehát a fekete  oldalnak, ha  energiára van szüksége honnan szerzi be? Fehér oldalról, ezért pocskondiázza, lecsap rá, rágalmazza és szidalmazza annak munkáját, felületét, de alap hogy becsapja. Itt életbe lép a polaritás elve!!! Számomra nagyon fontos tisztaság energetikai értelemben, de az a fajta gondolkodás mód kizárja azt, ha nem csapatban – együttműködve dolgozunk. A negatív oldal mindig kis kupacokban, egy látásmód szerint működik. Ezt én és oldalam elveti. Továbbra is igyekszem sok ember örömére a pozitívat és jót meglátni, s gazdag – extra híreket osztani… Közel 100.000 fős a kedvelők száma, nagy örömmel tölt el, nem a lájk szám miatt, hanem amiatt, ennyi ember figyelmét szinten tudjuk tartani, a napi szintű rendszeres munkával. A közeljövőben csak olyan pozitív, fehér gyógyító – előadó kerül megosztásra, aki kéri is osszuk az oldalát, a tanait, mert fontosnak tartja, minél több embernek SEGÍTSEN, UTAT MUTATVA A SPIRITUÁLIS VILÁGÁBAN.

…Hogy miért fontos mindez, miért írtam le? Miért vontam párhuzamot ezoterikus világban polaritás fontosságának. Azért mert itt tisztán látszik, aki természeti törvényket betartja – sosem lehet teljes egész a másik ismerete majd kizárása mellett. A polaritás elve szerint – fel kell tudni ismerni a másik oldalt, védekezni kell tudni, főként elhatárolódással, és úgy hogy nem terjesszük írásaikat negatív gondolataikat. A polaritás elvét tisztelni kell, és érteni, beengedni, majd ha felismertük és látjuk negatív embert: továbbengedni, békével, ami a pozitív oldal kiváltsága. Ezt a negatív oldal sosem élheti át 🙂

Számomra ez az érték, békére, nyugalomra törekvés, felszabadulás, ez a valódi segítés embertársainkon, hogy ezt megadjuk számukra!

– Ezoteria Extra, Erdélyi Zita írása

https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

 

loading...
- X