A karmikus tartozás – asztrológia értelmezése

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A karmikus tartozás 8-as házas vonatkozása

16508686_1335530819803464_5818496386911307286_n
A tartozás fogalma körül olyan értelmezésekkel találkoztam, miszerint meg kellene adnunk valamit a másik személynek. Ezt sokan értelmezik úgy, hogy a karma kényszerít törlesztésre és nincs más választásunk. Sok esetben, amikor kívánatos kapcsolatba szeretne kerülni két ember, ezt kedvező „felsőbb sorsszerűségnek” szeretnék tudni, hogy hátha van valami, ami majd megoldja a szorosabb kötést. Szeretnének valami „borítékolt”, megfellebezhetetlen felsőbb igazságot.
Vannak, akik megijednek ettől és úgy érzik, a másik teljesen „kicsinálja” és kibírhatatlan a vele való kapcsolat. Megijednek az árnyékuktól, amit mások kihoznak belőlük, de mivel ez árnyék, sokszor a kiváltó személyt okolják. Legtöbb esetben fontos családtagok, rokonok, házastársak, munkatársak összevetésében megtalálható.
Én mindig a személy önismeretét, tudatosodását próbálom segíteni, így ilyen módon közelítem a karmikus tartozások témakörét is. Minden személy megelevenít saját magunkból egy szeletkét, mintha reflektorfénybe hozna belőlünk egy részt. Minél szorosabb a kötelék, annál több arculatot mutat belőlünk. Másokra reflektálunk, kiváltanak belőlünk viszonyulásokat, és nyilvánvalóan nem váltódhat ki belőlünk csak az, ami bennünk él. Így minden kapcsolat önismereti lehetőség.
A 8-as ház az elfojtások, lemondások, bűntudattal, szégyennel, veszteségekkel, fájdalmakkal kapcsolatos terület – így a karmikus tartozások háza. De kinek tartozunk? Most olyan szinten nem is megyek a fejtegetésbe, hogy „minden egy”, így nincs „másik”.

Tartozásaink mindig saját tartozásaink és nem csak azért, mert nincs másik, hanem azért, mert mi éltünk át olyan eseményeket, melyek olyan fájdalmasak voltak, hogy inkább lehúzzuk a redőnyt és nem szeretnénk tudomást venni róluk. A vágyak a teljesség utáni kiáltások, így lemondani, elfelejteni, elnyomni, nem tudomást venni róluk, a teljességünk adósságai. A vágyak megvalósulni, beteljesülni szeretnének, nem érik be a „nem lehetséges” megoldásokkal. Így ha nem teljesülhetnek, lehúznak, részlegessé tesznek, energiát vonnak el. Nem jó ez nekünk. Teljesen mindegy, hogy mi okból nem lehet (és mi a történet a reinkarnációs fejtések során), a vágyak nem ismerik a „nem lehetségest”. Amire vágyunk, ott nem vagyunk teljesek, ott hiányok vannak – tartozunk magunknak. Teljesen „kerek” dolog, ha nem vágyunk, az nem hiányzik. Csak azzal tartozunk, amire lelkünk mélyén valóban vágyunk. A földi élettel a Teljesség megtört és a Lélek – mivel ismeri ennek örömét, nyugalmát, békéjét – minden ember lelke mélyén behívó kódként vágyakozik. Tartozásaink így saját lelkünk adósságai.

monk-458491_960_720
A 8-as házba kerülnek a tartozások. A saját magunk felé tett tartozások. Nem szeretünk tartozni, esetleg bűntudattal társul, hogy nem adjuk meg magunknak.
Ha egy kapcsolati szinesztriában egy másik ember személyes jelölője kerül ebbe a házba, abban a minőségben (Hold, Vénusz, Mars…. )provokál. .… mit is? Saját önismeretünket. Ha transzcendens/ külső bolygója (Uránusz, Neptunusz, Plútó) kerül ide, a vele kapcsolatos történések provokálnak. Hogy mennyire harmonikusan vezet a mélybe, az függ ennek a planétának a saját bolygóinkkal bezárt fényszögeitől. Harmonikus fényszögek esetén nagyon mély összekapcsolódást élhetünk meg, nehezebb fényszögeknél csak fogjuk a fejünket és megbocsáthatatlannak tartjuk abban a minőségében a személyt, amilyen bolygójával képviselteti magát a mi 8-as házunkban.
Miért is a másik személyt? Azért mert előhozott belőlünk valamit, amiről eddig nem is tudtunk vagy nem tudtuk még elfogadni? Kiben él ez az elfogadhatatlanság? Miért őt hibáztatjuk a saját rá vetített reakcióink miatt? Napvilágra hozott a mélyből valamit belőlünk. Nem katalizálhat mást, csak ami amúgy is megvan bennünk és nem tarthatunk megbocsáthatatlannak csak azt, ami bennünk elfojtott, lehazudott, nem tudott minőség. Akkor miért baj, ha a saját elfojtott részecskénk integrálódni szeretne velünk – a saját teljességünk, békénk, harmóniánk érdekében? Miért hibás az, aki a 8-as házunkban katalizátorként működteti az egésszé válásunkat? Nagyon hálásak leszünk neki, ha az alkímiai folyamat sikerül.
Nem lehet megbocsátani – ezt mindig elmondom. Ha napvilágra kerülnek személyi minőségek, ezek elfogadásával, integrálásával, megszeretésével már nem lesz gondunk a megbocsátással, mert automatikusan megtörténik. A megértés és elfogadás hozza a megbocsátást.
Mi lehetünk teljesebbek, tudatosabbak, tartozásoktól mentesek, hiszen a katalizátor mindig bugyog valamit, ami által mind szélesebb tudatosságot és mélyebb szeretetet élhetünk.
Mit is kell törlesztenünk a másik személynek? Úgy gondolom, hogy az egyre növekvő felszabadultság többet ér a „karmikus adósság” kényszerítő erejénél (és képzeténél).

Tövissi Enikő http://www.asztroporta.hu/

https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

loading...
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


- X