Hogy működik a karma?

A karma tana szerint minden tettünk, sőt gondolatunk: mag, amely előbb vagy utóbb, de kihajt és gyümölcsöt hoz. A jó tetteké édeset, a rosszaké keserűt. Ismerd meg mélyebben, hogyan is működik a karmánk – mert sorsunk is eszerint alakul!
15622475_1367512553293763_1311709706578852487_n

Amit teszel, azt kapod vissza
A karma fogalma ma már közismert – azt a „kiszabott büntetést/jutalmat” jelenti, amit múltbéli cselekedeteinkért, gondolatainkért kaptunk. A karma a reinkarnáció, vagyis újjászületés tanához kapcsolódik, így a karmának két megjelenési módja is van: az egyiket, a hosszútávút elmúlt életeink során szereztük, a másikért, a rövidtávúért jelen életünkben tanúsított viselkedésünk a felelős. Egy-egy példával szemléltetve: tegyük fel, hogy előző életünkben hűtlen férj voltunk – a jelenben valószínűleg megcsalt feleségekként kell megtapasztalnunk az előzőleg általunk okozott fájdalmat. Rövidtávú karma pedig az, ha pl. múlt hónapban csalódást okoztunk a szüleinknek, s ma a gyermekünk teszi velünk ugyanezt.

Amit teszel, azt kapod vissza
Sokan azt gondolják, a karma mindig valamilyen negatív történést jelent. Ez nem így van. „Jó tett helyébe jót várj”, tartja a mondás. Jó cselekedeteink, mások felé irányuló pozitív gondolataink ugyanúgy megkapják a maguk jutalmát. Hosszútávú pozitív karma például ha valaki jómódú családban születik meg. Ez azt jelenti, hogy előző életében nem élt vissza mások tulajdonával, szorgalmas és tisztességes életet élt. Rövidtávú karma, ha mondjuk átkísérünk egy látássérült embert az út túloldalára – és akár még aznap egy kedves autóstárs segít elvontatni lerobbant járművünket.

A karmának aztán van humorérzéke!
A karmának rendkívül jó „humorérzéke” van. Az általunk elkövetett negatív cselekedetekért olykor úgy „kapjuk meg a magunkét”, hgoy csak ámulni lehet a büntetés agyafúrt módján. Talán már te is voltál úgy, hogy beteget jelentettél, mert épp nem volt kedved dolgozni, és azt füllentetted, hogy hasmenéses vírus támadott meg. Odakészítetted magad mellé a Született feleségek összes évadját, és az egész napot az ágyban lustálkodva töltötted. Két nap elteltével pedig úgy elcsaptad a gyomrodat, hogy szimbiózisba kellett kerülnöd a toalettülőkével. Arról nem is beszélve, hogy aztán „valahogy” sorra lemaradtál kedvenc sorozatod legújabb részeiről. Vagy mondjuk valaki folyamatosan elkésik mindenhonnan, folytonos időzavarban van és másoknak sok kárt okozol az idővel való link bánásmóddal – nosza, gondol egyet a karma, és kimér egy jó kis cukorbetegséget, amikor aztán az élete múlik a pontosságon.

A legrafináltabb büntetéket “fentről” kapjuk…
Már saját érzéseink is karmikusak: kevés rafináltabb büntetés létezik annál az érzésnél, amelyet mindenki legszívesebben messzire kerülne: a szégyennél. Akár a nagyon okos szülő, a karma rossz tetteink után olyan büntetést mér ránk, amely hajszálra pontosan arányban van az elkövetett dolog súlyával, ráadásul önmagunknak osztjuk ki. Tegyük fel, hogy kissé becsípett állapotban párunknak oltári hisztit verünk ki, féltékenységi jelenetet rendezünk, majd dühöngve-sírva hazarohanunk. Ám eljön a másnap, és újabb és újabb részletek bukkannak fel a kínos estéből: eszünkbe jut, milyen rikácsoló volt a hangunk, hogy hadonásztunk, milyen hülyeségeket beszéltünk – és máris lángok borítják az arcunk. Legszívesebben egy hétig ki se dugnánk az orrunkat a paplan alól – nos, nem nagyobb büntetés ez, mint akár kedvesünk dorgáló szavai?

Vigyázz, ne piszkáld!
A karma tehát mindenhol utolér. Ezért is kell vigyázni a manapság olyan divatos „Vonzás törvényével”. Igen, lehetséges, hogy gondolataink képesek irányítani a sorsunkat, és hogy bizonyos javakat, pozitív történéseket be tudunk vonzani az életünkbe. Ezzel nincs is gond, ha pl. a „nekem csak lúzer pasik jutnak” gondolatunkat „trenírozzuk”, hogy pozitívabb legyen a hozzáállásunk – ez esetben valóban egy káros gondolat gátolta azt, hogy a nekünk megfelelő férfi az utunkba akadjon. Ám vannak, akik már-már mágiát űznek a jó dolgok bevonzása kedvéért. Ez akár sikerülhet is – de egyet ne feledjünk el. Ha mondjuk azért van valakinek kevés pénze, mert karmája az, hogy megtanulja a puritánságot, a dolgok megbecsülését, a szellemi utak előtérbe helyezését – ám ő anyagi gazdagságot „mágiázik” be magának, a karma más utat fog találni az érvényesüléshez. Ha az anyagi oldalról elzárták a karma megjelenési lehetőségét, más téren fogja elérni, hogy az illető megtanulja a leckét: mondjuk ételérzékenységet, amely miatt mégsem lapátolhatja be a legpazarabb vacsorákat és fegyelmet kell tanulnia. A karmával tehát nem jó kikezdeni… Csupán egyetlen módon irányíthatjuk: ha jelen cselekedeteinket irányítjuk. Ha igyekszünk minél kevesebb rosszat tenni és minél több jót, saját jövőbeni karmánkat és sorsunkat alakítjuk – olyanná, amilyennek szeretnénk!

Forrás http://www.novagyok.hu/

Facebook https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


- X